Dilimizin Zenginlikleri Projesi Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması

Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması Yapıldı.

Kazanan öğrencilerimizi tebrik,emeği geçen öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.


29-12-202329-12-202329-12-2023

 

 

Hikayenin özgünlüğü kriteri, hikayenin özgünlüğü, ilgi çekiciliği ve düşündürücülüğü açısından değerlendirilmiştir.. Yarışma, katılımcıların yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeyi amaçladığından, hikayelerin bu açıdan güçlü olması beklenmiştir.

Akıcılık kriteri, hikayenin akıcı ve anlaşılır olması açısından değerlendirilmiş.. Hikayenin kolayca okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için cümlelerin kısa ve öz olması, anlatımdaki geçişlerin doğal olması ve anlatımdaki sözcüklerin anlamlı ve doğru kullanılmasına dikkat edilmiştir.

29-12-2023

Hikayedeki olayları oluş sırasına göre anlatma kriteri, hikayedeki olayların oluş sırasına uygun olması açısından değerlendirilmiştir.. Hikayenin doğru ve akıcı bir Türkçe ile yazılmış olması gerekmektedir.

Anahtar kelimeler kriteri, hikayenin anahtar kelimeleri içermesi ve bu kelimelerin hikayede doğru ve yerinde kullanılması açısından değerlendirilmiştir.. Anahtar kelimelerin hikayede anlamlı bir şekilde kullanılması ve hikayenin akışına katkı sağlaması amaçlanmıştır.

Hikaye anlatımında beden dilini etkili kullanma kriteri, hikaye anlatımında beden dilinin etkili kullanılmasına uygun olmasına dikkat edilmiştir.

Değerlendirme, her bir kriterin 20 puan üzerinden değerlendirilmesi ile yapılmıştır.. Toplam 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede, en yüksek puanı alan hikaye birinci, ikinci ve üçüncü seçilmiştir.

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi